Onlinespel

Ska inte skraplootter kallas muslotter numera?

Jag kommer ihåg före skraplotterna fanns samt datorer var stora som hus, någon nystartad standardiseringsinstitution gav ut en ordlista där bland annat orden dator samt hårddisk infördes istället för datamaskin och Winchester för hårddisk. Det hette Winchester för att de första hårddiskarna hade bara en skiva (disc) samt ett par pipor med skriv/läshuvud som åkte fram samt tillbaka.

Men det svåraste var ordet mus som utanför datorvärden kan hava en aning annorlunda betydelser så det ordet skulle dän och ersättas av det fula ”pekdon”. Nu blev det så dåligt att när man slog opp ordet Mus i den nya ordlistan så stod det ”Se pekdon” och när man då slog opp Pekdon så stod det ”Se mus”.

Jag kommer inte ihåg om de även försökte sig på ”Bug”, ”Bit”, ”Byte” samt ”Cookie”?

Men nu tillbaka till skraplotter

De första datorgenererade skraplotterna såg dagens ljus 1974 i USA samt många amerikanska ord är ju deskriptiva så de kallades för scratchlotter. Scratch = Skrapa.
Så när de kom till Sverige efteråt så var det naturligt att de kom att kallas skraplotter, för man skrapar ju fram symbolerna under ett latexskikt.

Det var då det.
Numera om man är klok så skrapar man online eftersom papperslotterna dels är väldigt trista om man jämför med de över etthundra varianterna som finns hos annorlunda spelportaler online.

Nuförtiden är det musen alternativt datorn som skrapar
Inte en nagel, inte en enkrona, inte de speciella små plastbitar som Svenska spel kan erbjuda – utan någon av varianterna mus / dator.

Den mest spännande är när jag placerar muspilen över en fyrkant i taget samt låter datorn – håll i dig nu – byta grafiken så att det ser ut som om det grå latexskiktet skrapas dän.
Om du inte tror mig, kolla under din bildskärm om du hittar ett litet antal grå latexbiter efter din senaste grafikuppdatering. Antagligen inte.

Det därpå mest dramatiska
Är när du talar om (?) för spelbolagets dator att den ska grafikuppdatera alla rutorna i ett endaste svep. Woiissch, så är det färdigt.

Det minst spännade, eller snabbaste sättet att vinna pengar på.
Du talar om för spelbolagets datamaskin att den skall grafikuppdatera inte en utan antagligen 30 lotter åt dej i ett svep. Du följer i samt för sig förloppet på din monitor men det enda som är intressant är nettobehållningen på ditt spelkonto som uppdateras kontinuerligt.

Som tur är så har ingen ordvrängare gett sig i kast med skraplotter ännu, så det är fortfarande fritt fram att säga ”Spela på skraplotter”, ”Skrapa skraplotter”, ”Skrapa lotter online”, ”Vinn på skraplotter”, ”Bli mångmiljonär på skrapet” istället för ”Bli mångmiljonär med musen”.

Good luck, med dina skraplotter.